”Je kent iemand beter na een dag bridgen dan na een maand vriendschap. Ook op BBO?”

15.00 uur: tijd om in te loggen bij BBO. Sjef is al aanwezig en al snel hebben we weer meer dan 40 paren die mee willen bridgen op internet. Marian speelt samen met een kennis die ook vaker meegaat met de weekenden en vakanties van Boon-a-Part. Samen chatten we wat heen en weer over wat ons bezig houdt; kinderen, kleinkinderen en wat je kunt doen in deze tijden van afstand houden. We houden de moed er in en spelen met veel plezier, de 12 spellen tegen tegenstanders die we soms kennen van onze reisjes. Ook de wedstrijdleiders van Boon zijn veelvuldig hun bridge-skills aan het oefenen. Het zijn leuke momenten die de dag breken. Alle lof voor Sjef en Douwe die dit toch maar mooi een aantal keer per week voor een ieder organiseren!

Karel houdt zich meestal beschikbaar als invaller. Het is leuk om te zien dat je dan contact krijgt met iemand die gaat vertellen over bridgereizen die hij of zij heeft gemaakt. Uiteraard wordt het hart gelucht over de Corona-omstandigheden en de gevolgen. Het eindigt bijna altijd positief met de opmerking dat we deze crisis moeten doorstaan en dat we snel weer echt contact willen.

Klavertje 4

Eind vorig jaar zijn we verhuisd naar het prachtige Brabant. In juli hopen we het klavertje 4 te organiseren. We fietsen dan in het Brabantse van hotel naar hotel.
In deze coronatijd fietsen wij alvast de routes die dan voor ons zijn uitgestippeld. In een woord: prachtig! We duimen dat dit arrangement door kan gaan en dat we velen van U mogen begroeten!

 

 

”Vandaag is de dag.
Hij komt maar een keer. Morgen is het vandaag niet meer. Niet zeuren. Geniet van het leven. Het mag. Maar doe het wel van-daag, want vandaag is de dag.”

Bericht van Toon Hermans

(Bridge)perikelen

Kent u hem ook? De routinier? Zegt nauwelijks goedendag, zit wat scheef achter de tafel, met de kaarten op z’n knie en roept de arbiter, als u per ongeluk moet hoesten.
Zo een speelde tegen een paar bedeesde dametjes. “1 SA” opende zijn maat. “Doublet”, zei zijn rechterdametje. “Redoublet” knalde onze routinier, want hij had 10 punten in z’n hand. Vervolgens drie keer “pas”. Rechterdametje komt uit met klaveren boer. “Vierde van boven zeker” mompelde de routinier sarcastisch. “Ja”, zei het dametje “en ik heb er acht van”. Opmerking: dit type hebben we gelukkig nooit bij een Boon-a-part arrangement, ontmoet en ook niet op BBO

 

Wordt dit onze nieuwe manier van bridgen? Zowel op de club als bij onze arrangementen?

”Onze eigen wijsheid schiet te kort zodra het eigenwijsheid wordt.”

We hopen u weer te zien bij één van onze Boon-a-Part bridgereizen en voor nu….blijf gezond!

Marian en Karel