18-daagse Bridgereis Zuid-Afrika 2017

Zuid-Afrika

In 2017 naar zonnig Zuid-Afrika

Vertrek 09 –  terug 26 maart 2017

Tijdens deze rondreis door het noordelijke deel van Zuid-Afrika bezoekt u het mooiste gebied van dit uitgestrekte land. Laat u overweldigen door de pure schoonheid en de rijke flora en fauna van deze schitterende bestemming. Geniet tijdens uw vakantie niet alleen van het afwisselende landschap van Zuid-Afrika maar ook van de vele cultuuruitingen die deze ‘Regenboognatie’ kenmerkt.
zuid-afrika zuid-afrika 2 zuid-afrika-giraffen-t

De reis begint, na aankomst met het vliegtuig in Johannesburg, in de noord-west provincie Gauteng. De eerste dag in Zuid-Afrika bezoeken we de hoofdstad Pretoria, waar de regering zetelt. Een rondtour door de stad en een bezoek aan het Paul Krugerhuis en het Voortrekkersmonument staan op het programma.

Na de stad Pretoria brengt de bus u naar Tzaneen via Polokwane, hoofdstad van de provincie Limpopo. Wij rijden het Paul Kruger Wildpark bij het Phalaborwa hek binnen waar u de grootste kans heeft de ‘Big Five’ te spotten. We overnachten in de buurt vn Hoedspruit.

Adembenemende vergezichten, zoals Blyde River Canyon, ‘God’s Window’ en de ‘Three Rondawels’, kunt u bewonderen op de Panoramaroute. Stuk voor stuk prachtige, wonderschone natuur rond de Blijde en Treur rivieren.
afrika 2 voortrekkers monument 2 three

Via Swaziland, waar we niet alleen de hoofdstad Mbabane bezoeken maar ook het wild te voet of met de fiets kunnen bekijken, rijden we door naar het oudste wildpark van Zuid-Afrika: Hluhluwe Wildpark. En niet ver van Hluhluwe vinden we ook de St Lucia Lake waar we een boottocht maken om nijlpaarden en krokodillen te kunnen zien, maar ook talrijke vogels waaronder de visarend.

Na Hluhluwe trekken we verder door de slagvelden bij de Bloedrivier en Isandlwana voor wij in Dundee overnachten. De volgende dag reizen we richting Drakensbergen en het Golden Gate Park voor de overnachting.

Het laatste stukje van de reis gaat via Bloemfontein waar we o.a. het museum van de Boerenoorlog en het Vrouwenmonument bezoeken. We eindigen tenslotte weer in Johannesburg voor de terugreis. Niet nadat we nog een rondtoer door het Soweto Township hebben gemaakt en het Apartheidsmuseum hebben bezocht.

Dagprogramma
Het programma ligt grotendeels vast. Van dag 1 tot dag 16. Mogelijk dat geschoven wordt in dagprogramma’s omdat sommige activiteiten op een bepaalde dag beter uitkomen.
Tijdens deze rondreis door het noordelijke deel van Zuid-Afrika is het aantal verplaatsingen zo beperkt mogelijk gehouden. Telkens verblijft u 1 à 2 nachten in het zelfde hotel of lodges. Van daaruit worden dagtoertjes en wildsafari’s georganiseerd die facultatief zijn.

Bus
De bus staat de hele periode tot onze beschikking, zodat we extra uitstapjes kunnen maken naar een ‘Shopping mall’ of koopcentrum als blijkt dat een aantal deelnemers daar de wens toe heeft geuit.

Bridgen
Het bridgen is niet verplicht , maar wordt veelal ’s avonds aangeboden voor de liefhebbers.

Programma: van dag tot dag

Dag 1
Vertrek Amsterdam-Schiphol naar Johannesburg met KLM. De aankomst in Johannesburg is laat in de avond. De busrit naar het hotel is ongeveer 40 min.
We overnachten in het ***sterren Arcadia Hotel in Pretoria.

Dag 2
Een dagje om bij te komen van de lange vliegreis. Uitslapen en even wennen aan de warme temperaturen. Een korte dag-tour door Pretoria voor een bezoek aan het Voortrekkers Monument en het Paul Kruger Huis. ’s Avonds een welkomst-diner.

Dag 3
We reizen noordwaarts door de Magoebaskloof via Polokwane, hoofdstad van provincie Limpopo naar Tzaneen.

Dag 4
Dag-tour met de bus door Kruger Nationaal Park, het grootste en bekendste park in Zuid-Afrika. En naar men beweert de grootste ver¬scheidenheid aan dieren van alle parken in Afrika. Hopelijk zien we de Big 5 en andere dieren.

Dag 5
Deze dag kan men een echte safari in het Krugerpark ondernemen met een lunch in het park zelf.

Dag 6
Wij volgen de Panorama route met o.a. Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon en prachtige vergezichten, zoals uit God’s Window en de Drie Rondavels. U verblijft de nacht in de buurt van Hazyview.

Dag 7
We vertrekken vroeg naar grenspost Jeppe’s Reef en, na een bezoek aan de beroemde glasfabriek Ngwenya, rijden we door naar Mbabane de hoofdstad van Swaziland.

Dag 8
Vandaag genieten wij van een rondrit door Mbabane met een bezoek aan de bekende Swazimarkt en het eerste wildpark in Swaziland, Mlilwane. Hier kan men tussen het wild wandelen, fietsen of paardrijden.

Dag 9
De route vandaag neemt ons mee door de suikerrietvelden en de grens over naar Zuid-Afrika waar we in de buurt van het bekende Hluhluwe Wildpark overnachten.

Dag 10
’s Morgens een safaritocht in het oudste wildpark van Zuid-Afrika (optioneel 4×4 jeeps Game drive), en ’s middags een vaartocht over St Lucia Lake om krokodillen en nijlpaarden te spotten.

Dag 11
Wij reizen vandaag naar het binnenland, waar we kennis maken met de slagvelden zoals bij de Bloedrivier en de Isandlwana, alvorens wij in Dundee aankomen.

Dag 12
We bezoeken vandaag het Talana Museum en Rorkes Drift, een van de bekenste slagvelden tussen de Zulus en de Britten voor wij naar de Drakensbergen rijden waar wij overnachten.

Dag 13
Een heerlijke rustdag in de Drakensbergen. Tijd voor ontspanning, een wandeling en natuurlijk een partijtje bridge in de avonduren.

Dag 14
We vertrekken westwaarts over de Drakensbergen naar het Golden Gate Natuurpark waar we overnachten.

Dag 15
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Bloemfontein. Wij bezoeken vandaag enkele historische musea, o/a het Vrouwenmonument, het Presidentiëel verblijf en de Raadzaal van de Oranje Vrijstaat Republiek.

Dag 16
Met een fraaie blik op Bloemfontein verlaten we deze stad voor het laatste stuk route naar Johannesburg met aankomst in Gold Reef City voor de overnachting en afscheidsdiner.

Dag 17
Vandaag is de laatste dag in Zuid-Afrika. We bezoeken het Apartheidsmuseum en later ontmoeten we een lokale gids die ons door Soweto begeleid. Daarna worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Dag 18
Aankomst in Amsterdam

Prijs per persoon: vanaf € 2595,-
Toeslag single-room:: € 250,-

Boekt u vóór 1 oktober 2016 dan ontvangt u een vroegboekkorting van € 100,- per persoon .

Bij de reissom inbegrepen:
• verzorgde vakantiereis met bridge
• vliegreis Amsterdam-Johannesburg v.v.
• transfers van en naar vliegveld
• verblijf in 3- of 4-sterren hotel/lodges, logies met ontbijt
• tweepersoonskamers met minimaal douche en toilet
• twee keer diner: welkomstdiner, en afscheidsdiner
• portierskosten bij hotels en vliegveld
• Nederlands sprekende reisgids: Jan van Dijken
• Wedstrijdleiding: Sjef & Anny Boon

Niet inbegrepen in de reissom:
• Gamedrives in Kruger Park en Hluhluwe Park
• Activiteiten in Mlilwane, Swaziland
• Vaartocht op het St Lucia meer
• Entreegelden, zoals Apartheidsmuseum en gids Soweto
• maaltijden die niet genoemd zijn, zoals lunches en diners
• fooien voor drankjes, maaltijden en kamermeisjes

  • Bridgereizen - buitenlandse bridgearrangementen bij Boon-a-part Bridge Cruise bij Boon-a-part Feestdagen specialist