Gran Canaria

Vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken geldt voor Gran Canaria een reisadvies met kleurcode geel. Onze reis naar Gran Canaria gaat door. Voor vertrek vanuit een gebied met kleurcode geel terug naar Nederland moeten reizigers een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of test) tonen voor ze aan boord gaan.

Hieronder vindt u de eisen waar u aan moet voldoen voor vertrek naar deze bestemmingen en de terugreis naar Nederland. Boon-a-part monitort de situatie en past de onderstaande informatie steeds zo nodig aan. Raadpleeg voor de geldende maatregelen op deze bestemmingen de website van www.nederlandwereldwijd.nl.

Download vóór vertrek alle benodigde belangrijke documenten!

Download altijd vóórafgaand aan uw reis alle benodigde belangrijke documenten op uw telefoon of print deze uit en neem ze mee. Zo voorkomt u voor uzelf en uw medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale wifi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.

Positieve COVID-19 testuitslag op uw vakantiebestemming?

Krijgt u op uw vakantiebestemming COVID-19 symptomen of wordt u verplicht ter plaatse een COVID-19 test te doen? Houd er dan rekening mee dat u bij een positieve testuitslag op uw vakantiebestemming in quarantaine moet. Vanaf 1 november 2021 vergoedt Corendon de extra hotelovernachtingen én de terugvlucht niet meer, tenzij u kunt aantonen dat u volledig gevaccineerd bent. Voor meer informatie klik hier . U mag niet terugvliegen naar Nederland totdat u klachtenvrij bent en u negatief test op COVID-19.

Algemene regels voor vertrek

COVID-19 test voor vertrek

De lokale autoriteit verplicht alle reizigers vanaf 12 jaar welke niet volledig gevaccineerd of hersteld zijn in het bezit te zijn van een negatief COVID-19 testresultaat bij aankomst op de bestemming. Voor een tijdige testuitslag is het van groot belang dat de test binnen 72 uur vóór aankomst afgenomen wordt. Een negatieve uitslag moet zijn van een PCR-test óf een antigeen sneltest. De uitslag van een negatieve antigeen sneltest mag niet ouder dan 48 uur zijn.

U hoeft géén negatieve COVID-19 testuitslag te tonen bij aankomst wanneer;

  • U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 en dit kunt aantonen. Het vaccinatiebewijs moet voorzien zijn van uw volledige naam (zoals in uw paspoort), geboortedatum, data van de vaccinaties, naam/type vaccin, LOT of batchnummer, het land waar de vaccinatie is gezet en de contactgegevens van de vaccinerende instantie en de uitgevende instantie van dit certificaat of bewijs. Het vaccinatiebewijs moet in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. Let op: de laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen vóór aankomst zijn toegediend. Dit geldt ook wanneer u 1 dosis hebt ontvangen na herstel van COVID-19. Wanneer u 1 dosis hebt ontvangen omdat u bent hersteld van COVID-19, krijgt u een QR- code waarin staat: 1 van 1 vaccinaties ontvangen. Dit wordt in Spanje geaccepteerd als volledig gevaccineerd. Let op: Wanneer u volledig bent gevaccineerd met 1 dosis na herstel van COVID-19 en er staat niet vermeld op het bewijs dat u volledig gevaccineerd bent, dan is het tonen van 1 vaccin van AstraZeneca, Pfizer of Moderna niet voldoende. In dit geval raden we u aan om een PCR-test of antigeen sneltest te doen. Het papieren document moet zijn opgesteld in de Spaanse, Engelse, Franse of Duitse taal of voorzien van een officiële vertaling in 1 van deze talen.

 

  • U in het bezit bent van een bewijs van herstel van COVID-19 (COVID-19 herstelcertificaat). Dit document moet minimaal 11 dagen na het eerste positieve testresultaat zijn afgegeven en is maximaal 180 dagen geldig. Alleen een (NAAT)PCR-test wordt geaccepteerd. Dit document moet uw naam (zoals in uw paspoort), contactgegevens van het testinstituut (naam, adres), type NAAT-test, datum waarop de test is afgenomen en het positieve resultaat bevatten. Ook dit document moet in het Engels geschreven zijn.

 

Let op: Het niet correct invullen van uw persoonlijke gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de benodigde gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Hierdoor kunt u niet toegelaten worden op uw vakantiebestemming.

Gebruik vanaf 1 juli de Corona Check App voor uw Digitale Corona Certificaat. Klik hier voor alle informatie plus handige video met stappenplan hoe een QR-code aan te maken.

Via Corendon kunt u, afhankelijk van de bestemming en de maatregelen die hier gelden, kiezen uit één van de twee services die worden aangeboden door Corendon in samenwerking met HealthCheckCenter. Meer informatie over deze services vindt u hier.

Gezondheidsverklaring

De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vindt u hier. Het ingevulde formulier moet u digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.

Overige belangrijke documenten

Het is verplicht voor alle reizigers om binnen 48 uur voor vertrek een digitaal Health Control Formulier in te vullen via https://www.spth.gob.es/.
In het formulier wordt gevraagd in welke Spaanse provincie u verblijft, hier vult u het volgende in:

  • Canarische Eilanden: Canarias;

Nadat u het formulier heeft verzonden ontvangt u een QR-code per e-mail. Deze QR-code moet u digitaal of geprint kunnen tonen bij aankomst op de bestemming. Het kan voorkomen dat u een foutmelding krijgt en dus geen QR-code ontvangt. Zonder QR-code mag u niet aan boord van het vliegtuig. Er is een aantal dingen dat u kunt doen:

  • Maak een eerder gestarte sessie af via deze link.
  • Ophalen van uw QR-code van een eerder gestarte sessie kan hier.
  • Aanpassen van uw aanvraag kan hier.

Komt u er niet helemaal uit met het invullen van het formulier? Volg dan het volledig uitgeschreven stappenplan .

Terugreizen naar Nederland

Coronabewijs

Verplicht coronabewijs bij het terugreizen naar Nederland.

Om te voorkomen dat het Coronavirus wordt meegenomen, hebben alle reizigers bij het terugreizen naar Nederland vanuit een bestemming met kleurcode geel of oranje een coronabewijs nodig.

  • Reizigers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
  • De overige reizigers moeten een negatieve testuitslag kunnen tonen. Dit mag een NAAT(PCR)-test van maximaal 48 uur oud bij vertrek naar Nederland of een antigeensneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Nederland zijn.

Gezondheidsverklaring

De Nederlandse overheid verplicht alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen bij het reizen van en naar Nederland. De gezondheidsverklaring vindt u hier. Het ingevulde formulier moet u digitaal of geprint kunnen tonen als daarnaar gevraagd wordt.

Testen bij thuiskomst

Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor alle reizigers mét een vaccinatie- of herstelbewijs het dringende advies om een zelftest te doen bij thuiskomst. Reizigers zónder vaccinatie- of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te testen op dag 2 en 5 na thuiskomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD.

Heeft u klachten of is uw zelftest positief? Laat u dan altijd testen bij de GGD.