Sicilië

Rondreis en bridgereis Sicilië

14  september – 28 september 2013

Een 8-daagse rondreis of 8-daagse bridgereis of beide naar het cultuur-rijke en schilderachtige eiland Sicilië, waar u kunt genieten van eeuwenoude cultuur en tegelijkertijd van zon en strand.
Boon-a-part nodigt u uit om de schoonheid te bewonderen en de keuken te proeven tijdens deze speciale rond- en bridge-reis naar dit grootste eiland in de Middellandse Zee.

sicilie8 sicilie1 sicilie2 sicilie3 sicilie4 sicilie5 sicilie6 sicilie7

 

Sicilië
Het grootste eiland in de Middellandse Zee, is bekend vanwege de vele culturele erfstukken uit het verleden, maar ook van de zon, de zee en het strand. U zult vele toeris¬tische en culturele bezienswaardigheden van Sicilië zien tijdens uw 8-daagse of 15-daagse bridgereis.

Rondreis 14 september – 28 september
Na aankomst in Catania en een korte busreis (ca. 1 uur) naar hotel Relax in Syracusa beginnen we de vakantie met een rondreis over het eiland langs bijzondere plaatsen als Syracusa, Agrigento, Marsala, Erice, Palermo en Monreale, en Céfalu. Deze 7-daagse rondreis eindigt in Catania waar u een laatste nacht verblijft voor vertrek naar huis dan wel voor een relaxt vervolg van de bridgereis  in hotel Antarès/Olimpo.
In Syracuse begint de 2e dag met een bezoek aan de overblijfselen van wat eens de belangrijkste Griekse kolonie was in de Westerlijke Middellandse Zee. In het Archeologisch Park zien we het Griekse theater, en de resten van het Romeinse amphitheater alsmede enkele bijzondere plekken als de zogenaamde “Latomie” met het “Oor van Dionysos”.  In de middag bezoeken we het centrum van het schiereilandje Ortigia waar de overblijfselen te zien zijn van de tempel van Apollo en in het bijzonder de schitterende kathedraal van Syracusa die onlangs een complete opknapbeurt heeft ondergaan. Hierna gaat u terug naar Hotel Relax  (zie www.hotelrelax.it ) waar u voor de tweede nacht verblijft.
Na een stevig ontbijt vervolgt de reis op dag 3 door het zuidelijkste deel van het eiland naar Agrigento in de provincie Ragusa. Hier bevindt zich de beroemde “Vallei van de Tempels” waar een van de best bewaarde Dorische tempel: de Tempel van Concordia. U verblijft de nacht in Hotel Tre Torri (zie www.hoteltretorri.eu ).

Langs de zuidkust vervolgt de volgende dag de rondreis richting Marsala, de meest westerlijke plaats van het eiland waar veel wijn wordt geproduceerd. We volgen de westerlijke kustlijn met een prachtig uitzicht op de Egadi eilanden. Om te eindigen in het middeleeuwse en authentieke plaatsje Erice vlakbij Trapani, waar u verblijft in Hotel Al Madarig (zie www.almadarig.com ).

Op dag 5 bezoeken we de hoofdplaats van Sicilië: Palermo. Een lokale gids leidt ons rond langs de belangrijkste plekken van de stad, zoals de Kathedraal van Palermo en het Benediktijnse klooster van Monreale. Er is ook nog gelegenheid een wandeling te maken door de straatjes van Palermo met hun kleurrijke markten van Afrikaanse signatuur. Aan het eind van de middag gaat de reis verder naar Cefalù waar u overnacht in het autenthieke Hotel Baia del Capitano (zie www.baiadelcapitano.it ).

Dag 6 wordt besteed aan een relaxt bezoek in dit typische vissersplaatsje aan de noordkust van Sicilië: Cefalù. De mooie kleine haven, de bijzondere straatjes en de Noorse Kathedraal zijn een bezoekje waard. Evenals het Mandralisca Museum waar de privé collectie van baron Mandralisca met een oude Arabische badkamer is te bewonderen.

Op dag 7 volgen we de noordelijke kustlijn langs de Thyrreense Zee. Een korte stop wordt gemaakt in Santo Stefano di Camastra om de lokale keramische kunstwerken te bekijken. De middagpauze brengen we door in het pelgrimsoord Capo Tindari waar de ‘Black Madonna’ wordt vereerd een een fraai uitzicht op de Eolische Eilanden mogelijk is. In de middag passeren we Messina, de verbindingshaven met het vasteland. Aan het eind van de rondreis is er gelegenheid om de schitterende plaats Taormina te bezichtigen. Een bezoek aan het Griekse theater in Taormina mag niet ontbreken op uw rondreis door Sicilië. De laatste nacht voor vertrek naar huis logeert u in Hotel d’Orange in Catania (zie www.parchotels.it ).

Op dag 8, voor vertrek in de avonduren, bezoeken we de Etna. De 3340 m hoge kegel-vormige vulkaan heeft een grote centrale krater en veel adventief – of parasitaire kraters. De omtrek is 130 km. Het is de hoogste vulkaan van Europa. Uitbarstingen van de centrale kegel hebben niet vaak plaats.  De meeste geschieden op de hellingen uit adventiefkraters. Op 1.900 m is aan de zuidkant van de Etna een kabelbaan die je verder omhoog brengt tot een hoogte van 3.000 m. Aan het eind van de dag worden de gasten, die nog een week blijven naar hotel Antares/Olimpo in Letojanni gebracht, en de bus rijdt door naar Catania waar de  ‘vertrekkers’ op het vliegveld worden afgezet.

2e week

De tweede week verblijft u in het Parc Hotel-complex met 4-sterren hotel LE TERRAZZE of 4-sterren hotel Olimpo. Vanuit deze plek kunt u in de omgeving tal van mooie excursies ondernemen of lekker een boek lezen bij het zwembad.

Excursies

U kunt de 2e week gebruik maken van een uitgebreid excursie-programma met uitstapjes naar de Eolische eilanden, of de culturele schatten in de steden Catania en Messina. Of dichterbij het hotel naar Taormina met haar Griekse theater en de prachtige winkelstraat: Corso Umberto. Of misschien wel een bezoek aan typische Siciliaanse dorpjes als Forza D’Agrò en Savoca. De excursies zijn facultatief en de gemiddelde prijs ligt rond de € 40 per persoon.

Parc Hotels Antarès/Olimpo

Het Parc hotel-complex  in Letojanni begint met driesterren hotel Antarès en is verbonden door een panoramische lift met het viersterren hotel LE TERRAZZE en Hotel Olimpo, boven op de berg. Tussen de twee hotels zijn terras-kamers gelegen op de helling van de heuvel met een fraai uitzicht op zee. Vanuit hotel Antarès kunt u met een lift naar zeeniveau, en bent u op loopafstand (slechts 400 m) verwijderd van het strand. www.parchotels.it
Het bridgen vindt plaats in Saletto Dionisio in hotel Olimpo. Hier bevindt zich het binnenzwembad, sauna, kapsalon, winkel, etc.

Vliegen
U vliegt met een vliegtuig van Transavia vanaf Schiphol rechtstreeks op Catania. De reisduur is circa 2.40 uur. Vanaf het vliegveld in Catania wordt u met een bus naar het hotel gebracht. Een ritje van ongeveer een uur.

Bridgen
Het bridgeprogramma vindt in de avonduren plaats en bestaat uit een recreatieve competitie, waarbij deelname aan elke zitting niet verplicht is. Tijdens de rondtour zal het aanbod minder zijn als de tweede week in hotel Antarès/Olimpo. Nie¬mand hoeft zich echter ge¬dwon¬gen te voelen elke zitting mee te bridgen.

Prijzen

Vertrek 14 sept. 21 sept.
Rondtour Sicilië
Half-pension in 3- of 4-sterren hotels 985
Extra week Parc-hotel LE TERRAZZE 390
Single-room 1125
Extra week Parc-hotel LE TERRAZZE 480
Parc-hotel LE TERRAZZE
Half-pension 4-sterren hotel LE TERRAZZE 845
Single-room 985
Extra
Transfers, luchthavenbel., etc. € 40,-
Boekingskosten € 20 per boeking
Prijzen zijn per persoon

Informatie & Contact
U kunt telefonisch (0347-750444) of per e-mail ( info@boon-a-part.nl ) een plaats reserveren voor een van onze bridgereizen. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Boeken via internet kan ook. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons reserveringsformulier.