St. Petersburg & Moskou

Verken Moskou & St. Petersburg nu heel voordelig met Boon-a-part met deze 8-daagse rondreis. Inbegrepen zijn o.a. de vliegreis, transfers, verblijf in 4-sterren hotels, 1 treinovernachting, ontbijt en Nederlandssprekende reisleiding en Boon-a-part Bridgeleiding.

Deze Bridgereis wordt uitgevoerd door Stip Reizen. Stip Reizen is lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Hebt u vragen over onderstaande reis neem dan gerust contact met ons op via tel. nr. 0347-750.444. U kunt uw vraag ook mailen naar info@boon-a-part.nl.

moskou  moskou2

 

Uw rondreis programma:

Dag 1 Amsterdam – St. Petersburg
Dag 2 St. Petersburg
Dag 3 St. Petersburg
Dag 4 St. Petersburg – Moskou
Dag 5 Moskou
Dag 6 Moskou
Dag 7 Moskou
Dag 8 Moskou – Amsterdam

Prijs:
€ 998,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer
• Upgrade 2-pers. coupé in nachttrein à € 100 p.p. (vooraf te boeken)
Toeslag 1 persoonskamer € 230,- p.p.

Inclusief:
• Vliegreis Amsterdam – St. Petersburg en Moskou-Amsterdam per Lufthansa
• Luchthavenbelastingen
• 6 overnachtingen in 4 sterren hotels o.b.v. een 2-persoonskamer incl. ontbijt
• 1 treinovernachting (in 4-pers. coupé)
• Rondreis volgens programma
• Nederlandssprekende reisleiding gedurende de rondreis
• 2 x Boon-a-part bridgebegeleiders
• Bridgen op de dagen 3, 4, 6 en 7

Exclusief
:
• Niet genoemde maaltijden
• Facultatieve excursies en bijhorende entreegelden
• Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes, fooien etc.
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage calamiteitenfonds
• Reserveringskosten

Optioneel bij te boeken:
• Halfpension in de hotels ( 6 x diner) à € 120 p.p. (vooraf bij te boeken)
• Excursiepakket à € 99 p.p. (vooraf te boeken, minimum deelname: 10 personen)
• Eventuele optionele excursies en entreegelden (ter plaatse)
• Toeslag voor een 1-persoonskamer €230 per persoon op de genoemde reissom

Extra informatie:

Vluchtdetails te allen tijde onder voorbehoud: heenreis vertrek Amsterdam ca. 10.45u., aankomst Frankfurt ca. 12.00u. Vertrek Frankfurt ca. 13.40u., aankomst St. Petersburg ca. 18.25u. Terugreis: vertrek Moskou ca. 15.30u., aankomst Hamburg ca. 16.25u. vertrek Hamburg ca. 18.40, aankomst Amsterdam ca. 19.40u.

Minimum deelname: 20 personen. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 21 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken.

Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.

Grensdocumenten: voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is bij terugkomst. Voor deze reis is het noodzakelijk om direct bij boeking de volgende gegevens op te geven: geslacht, volledige namen volgens paspoort, achternaam, paspoortnummer, geboortedatum en data bezoek aan Rusland. U dient voor deze reis zelf een visum aan te vragen voor Rusland (ca. € 35 p.p. excl. eventuele bemiddelingskosten). U ontvangt de benodigde uitnodiging voor het aanvragen van het visum voor Rusland ongeveer 21 dagen voor vertrek van Stip Reizen. Het visum voor Rusland dient u vervolgens zelf rechtstreeks aan te vragen bij de visumdienst. In het paspoort moeten minimaal 2 lege pagina’s naast elkaar zitten. Tevens heeft u een pasfoto en een bewijs van ziektekosten- of reisverzekering met werelddekking nodig voor de aanvraag van uw visum (onder voorbehoud van wijzigingen). Reizigers met andere nationaliteiten dan de Nederlandse dienen navraag te doen bij hun eigen ambassade voor de vereiste grensdocumentatie. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van het visum.

Reispapieren: ca. 10 dagen voor vertrek.


PROGRAMMA:

Dag 1 – Woensdag 5 juni 2013
Vandaag vliegt u comfortabel vanuit Amsterdam naar St. Petersburg (met overstap in Frankfurt). Vanuit de luchthaven in St. Petersburg volgt de transfer naar het hotel waar we de komende 3 nachten verblijven.

Dag 2 – Donderdag 6 juni 2013
Na het ontbijt staat een stadstour door St. Petersburg op het programma. Deze slechts 300 jaar oude stad beschikt over een schat aan prachtige culturele en historische bezienswaardigheden. In St. Petersburg ervaart u prachtige architectuur uit de 18e en 19e eeuw. Leuk om te weten is dat de vele grachten in St. Petersburg zijn geïnspireerd op ons eigen Amsterdam. Tsaar Peter de Grote was na een bezoek aan Nederland zo gecharmeerd van de grachten en bruggen in Amsterdam, dat hij een dergelijke stad ook in Rusland wilde stichten. Door de noordelijke ligging van St.Petersburg zijn de nachten rond het begin van de zomer erg kort en bijzonder helder. In deze periode, die de Witte Nachten genoemd wordt, zijn de bruggen in de stad ‘s nachts open van 01.00u. tot 05.00u. Jaarlijks wordt er rond deze tijd het Witte Nachten Festival gehouden met elke avond voorstellingen in het Mariinskytheater. Ons eerste bezoek is aan de Nevski Prospekt, één van de belangrijkste straten in St. Petersburg.

Vervolgens zien we het Paleisplein, dit plein verbindt de Nevski Prospekt met de Paleisbrug die leidt naar het Vasilevski-eiland. Tevens bezichtigen we de prachtige St. Isaac kathedraal met zijn grote gouden koepel en zien we de ‘bronzen ruiter’ een groots standbeeld van Peter de Grote op zijn paard. Ook een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting in het hart van de stad slaan we niet over. Alle bastions zijn vernoemd naar medewerkers van de tsaar. De laatste stop van onze stadstour is de Zomertuin, het mooiste en oudste park van de stad met ca. 250 marmeren beelden, 50 fonteintjes en paviljoentjes, ontworpen in 1704 door Trezzini, in opdracht van Peter de Grote. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

moskou4 moskou3

Dag 3 – Vrijdag 7 juni 2013
U heeft vandaag een dag ter vrije besteding. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt, brengt u vandaag een bezoek aan de wereldberoemde Hermitage onder leiding van een Nederlandssprekende gids; één van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. Het museum ontstond in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote en telt inmiddels zo’n 2,7 miljoen kunstwerken.

Dag 4 – Zaterdag 8 juni 2013
Wederom een dag ter vrije besteding. Het is de laatste dag dat u er in St. Petersburg op uit kunt trekken. Bezoek daarom vandaag de bezienswaardigheden die u graag nog wilt zien of struin lekker door de stad en de winkelstraten. U heeft de mogelijkheid ter plaatse een aantal interessante excursies bij te boeken. In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor onze nachttrein naar Moskou.

Dag 5 – Zondag 9 juni 2013
Na een ontbijt in de trein komen we aan in de hoofdstad van Rusland, Moskou. Er volgt een transfer naar het hotel waar we de komende 3 nachten verblijven. We gaan vandaag meteen al op pad en maken ook in Moskou een stadstour. In deze fascinerende metropool mag een bezoek aan het Rode Plein uiteraard niet ontbreken! Aan dit grote plein (±550×100 m) ligt het bekende Kremlin. Vervolgens door naar de Arbat, de beroemdste wandelpromenade van Moskou. Ook bezoeken we het indrukwekkende overwinningspark dat gaat over de 2e Wereldoorlog. We zien tijdens de tour ook de Staatsuniversiteit van Moskou, de oudste en grootste universiteit van Rusland en bewonderen we de Christus-Verlosserkathedraal. Deze prachtige kathedraal is de hoogste en grootste Russisch-orthodoxe kerk in de wereld. Als laatste brengen we een bezoek aan een drietal van de mooiste metrostations in Moskou. De metro van Moskou werd in de jaren ’30 en ’40 gebouwd in opdracht van Stalin zelf. De stations behoren tot de mooiste in de wereld en worden vaak kleine paleizen genoemd. Na deze bijzondere dag zult u met de metro ook weer terugkeren naar uw hotel.

Dag 6 – Maandag 10 juni 2013
Een dag ter vrije besteding. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt brengen we vandaag een bezoek aan het Kremlin. Hier vindt u vele bezienswaardigheden als een theater, museum, diverse paleizen, kathedralen en de Tsarenklok. Daarnaast zetelt in een deel van het Kremlin de Russische president en zijn regering.

Dag 7 – Dinsdag 11 juni 2013
Maak voor vandaag uw eigen plannen of bezoek, indien u het excursiepakket heeft geboekt, de stad Sergiev Posad. De stad maakt deel uit van de zogenaamde Gouden Ring, die de historische steden in het centrum en noordoosten van Rusland omvat. De stad, ook bekend als Zagorsk, is een belangrijk bedevaartsoord en vooral bekend door het Troitse-Sergieva Lavra klooster dat hier in de 14e eeuw door de heilige Sergej van Radonezj werd gesticht.

Dag 8 – Woensdag 12 juni 2013
De laatste dag in Moskou! De ochtend heeft u nog ter vrije besteding voordat de transfer van het hotel naar de luchthaven volgt. Vanuit Moskou vliegen we comfortabel terug (met overstap in Hamburg) naar Amsterdam.

Vluchtschema Lufthansa:

– Woensdag 05-06-2013 Amsterdam – Frankfurt 10.45 – 12.00 uur.
– Woensdag 05-06-2013 Frankfurt – St. Petersburg 13.40 – 18.25 uur.

– Woensdag 12-06-2013 Moskou – Hamburg 16.40 – 17.35 uur.
– Woensdag 12-06-2013 Hamburg – Amsterdam 19.15 – 20.15 uur.

Genoemde tijden zijn lokale tijden.

Genoemde vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de hiervoor van toepassing zijnde tariefsklasse en van schemawijzigingen.

Hebt u vragen de bovenstaande reis neem dan gerust contact met ons op via tel. nr. 0347-750.444. U kunt uw vraag ook mailen naar info@boon-a-part.nl.
Deze Bridgereis wordt uitgevoerd door Stip Reizen. Stip Reizen is lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds